Tampere–Berliini

Tampere–Berliini

Tulimme varanneeksi matkan Berliiniin touko–kesäkuun vaihteeseen. Juhuu! Ajankohta valikoitui sillä perusteella, että lempiartistini Princess Chelsea esiintyy siellä 2. kesäkuuta. Pitäähän häntä nyt kerran käydä katsomassakin, siksi paljon on hänen toistaiseksi niukkaa tuotantoaan tullut kuunneltua. Jos ette lainkaan tiedä, millaisesta musiikista on kyse, niin kuunnelkaa aluksi vaikka tämä Beatles-cover, johon tulin kuvanneeksi videonkin vajaat kolme vuotta sitten.

Sikäli jos videosta nyt mitään erottuu, niin jalassa minulla on El Naturalistan korkkarit. Joskus toiste esittelen niitä sitten tarkemmin. Mutta se kenkäosuudesta tänään. Sen sijaan vähän urbanismia. Jotkut sometustani seuraavat ovat ehkä tulleet huomanneeksi, että en totisesti ole mikään nimby, enemmänkin yimby. Ja itse asiassa olen nyt tilanteessa, jossa voin rehellisesti ilakoida, että jees in my frontyard, sillä suoraan tuohon etelänpuoleisen parvekkeemme eteen on nousemassa uusi kerrostalo, ja se on mielestäni hieno juttu.

2015-03-24 17.38.02Raksan päivittäistä etenemistä on hauska seurata, ja nyt ollaan toisen kerroksen tasolla. Kiirehdin ottamaan kuvan nyt, kun asuntojen pohjat vielä pystyy näkemään, sillä kerrosluvun kasvaessa en kohta enää näe seinien sisälle tältä korkeudelta. Katutasossa, tuolla pressujen takana piilossa, on kolme liikehuoneistoa. Vasemmanpuoleisessa pressujen välisessä aukossa on ovet liikehuoneistoihin, oikeanpuoleisessa välissä on talon rappukäytävä. Portaatkin on mahdollista erottaa, kun tarkkaan tihrustaa.

Valmiina talon olisi tarkoitus näyttää tältä. Erityisesti on syytä mainita, että taloon ei tule lainkaan omia autopaikkoja, vaan asukkaat voivat varata paikkoja viereisestä parkkitalosta. Tällaisen käytännön soisi yleistyvän kaupungissa enemmänkin. Niin ja huomatkaa myös, että tämä pohjoisen puoleinen seinä on varsin niukkaikkunainen. Asuntojen ikkunoita on vain vähän, ja nuo havainnekuvassa näkyvät pitkät lasinkappaleet lienevät jotain julkisivukoristeita. Enimmät ikkunat ja parvekkeet ovat lännen (kävelykadun) ja etelän (sisäpihan) suunnalla.

2015-03-24 17.38.02Mutta katsotaan tarkemmin vielä niitä asuntojen pohjia. Sutaisin vapaalla kädellä asuntojen rajat. Toiseen kerrokseen tulee ilmeisesti kuusi asuntoa, joista vain yksi on vähäsen isompi ja loput viisi sangen pieniä. Etenkin tuolla oikeassa laidassa olevat asunnot, jotka nyt on jo peitetty valumuotilla ja raudoituksilla, ovat mitoiltaan vähäisiä. (Toivottavasti muuten muistavat nostaa tuon yhdessä asunnossa näkyvän kontin pois ennen seuraavan välipohjan valamista.

Sitten tuossa on tuollainen mysteerikoppero, johon nuolikin osoittaa. Siinä on siis vain yksi kapoinen ikkuna. Veikkaanpa, että siihen tulee jotain yhteistiloja tai varastoa, sillä asunnoksi se on aivan liian pieni ja pimeä. Tai sitten siitä tulee rehdisti nörttikämppä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.