Ilahduttavia joukkoliikenneasioita

Ilahduttavia joukkoliikenneasioita
Sarvijaakonkadun uudet päreet ja uusi OnniBus-päätepysäkki.

Sarvijaakonkadun uudet päreet ja uusi OnniBus-päätepysäkki.

Tämä kesä on ollut joukkoliikenteen kehittymisen kannalta varsin merkittävä sekä paikallisesti Tampereella että yleisemmin Suomessa. Kesä-heinäkuun vaihteessa paikallisliikenteessä tapahtui muutoksia monella paikkakunnalla. Tampereella siirryttiin 30.6. suurelta osin uusittuun linjastoon ja uusiin maksuvyöhykkeisiin.

Minä kuulun siihen laajaan onnekkaiden joukkoon, joiden kotinurkilla joukkoliikenteen palvelutaso parani uudistuksen myötä. Uusi runkolinja Hervannasta Lentävänniemelle, numero 3, kulkee tästä eteenpäin Sammonkatua. Minulle Sammonkadun varrella asuvana tämä tarkoittaa paitsi sitä, että vihdoinkin minun on helppo päästä myös Hervantaan, myös sitä, että bussivuorojen määrä keskustan suuntaan lisääntyi neljällä vuorolla tunnissa; aiemmin talvikaudella vuoroja kulki 6–10 kappaletta tunnissa, jatkossa 10–14 kappaletta.

Toinen ilahduttava seikka on se, että Pirkkala kuuluu nyt samaan maksuvyöhykkeeseen Tampereen kanssa. Niinpä muun muassa Pirkkalan lentoasemalle pääsee ihan vain kausilippua näyttämällä. Eihän niitä lentomatkoja kovin usein tule tehtyä, mutta tarvittaessa lentokentälle on jatkossa entistä helpompi päästä.

Erityisen iloinen olen OnniBusin uudesta linjastosta. 1.7. alkaen OnniBusin päätepysäkki Tampereella on Kalevassa Sarvijaakonkadulla, siis vain 600 metrin päässä kotoani. Jatkossa Helsingissä käyminen onkin todella vaivatonta, kun ei tarvitse erikseen mennä keskustaan ja vaihtaa siellä junaan. Ja todennäköisesti useimmiten myös edullisempaakin.

Kaikkein suurin riemunaihe oli kuitenkin kaupunginvaltuuston 16.6. tekemä päätös siitä, että Tampereelle tulee raitiotie, semminkin kun Stubbin minihallitusneuvotteluissa pari päivää myöhemmin luvattiin, että valtio myös tukee hanketta. Pitkän vetkuttelun jälkeen aletaan olla tilanteessa, jossa raitiotien toteuttamista ei voi enää realistisesti perua. Ja vähän niin kuin symbolisesti kesäkuun lopussa, uuden bussilinjaston myötä, Hämeenkadun itäpääkin muutettiin joukkoliikennekaduksi. Edistys edistyy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.